dilluns, 2 de setembre del 2024

D'on venim





Murs de la plaça,

molsa i fang recoberta.

Compartir tassa.





A Manresa va néixer a l'any 1996 un Grup de Diàleg Interreligiós, fruit de la necessitat de crear ponts i proximitat entre les diferents religions i tradicions espirituals davant el seu increment en nombre i diversificació. 

Així la nostra societat s’ha interrelacionat, ha adquirit enriquiment, ha reforçat l’amistat i el reconeixement de l’altre.

En el 2005 i arran de la preparació del II Parlament Català de les Religions  el grup de Diàleg Interreligiós de Manresa va engegar un programa amb el cicle “Camí vers el parlament” de jornades dedicades  a diferents temes  amb el lema del Parlament “Religió i humanització”. 

En una de les activitats va venir a Manresa la Mestra Zen Berta Meneses, en representació de la tradició espiritual Zen.

El curs d’iniciació a la meditació i pràctica zen va tenir lloc el dia 12 de novembre del 2005 a l’Edifici Mosaic. La jornada va durar tot el dia i van participar-hi una trentena de persones. 

L’activitat va constar de diferents apartats: primer, es va donar a conèixer la filosofia zen, i també una introducció teòrica i una pràctica meditativa (zazen). La pràctica zen segons l’Escola Sanbô Zen és una mescla de les Escoles Japoneses Zen: Soto i Rinzai.

Sesshin de mestres de la
Sanbô Zen Internacional
Despres, un grup de persones que van assistir al curs van voler seguir aquesta pràctica i a partir del dia 12 de gener de 2006 es van trobar tots els dijous a l’Edifici Mosaic del Convent de Santa Clara de Manresa. Van tenir el suport de l’Associació Sociocultural Xarxa Manresa i el Diàleg Interreligiós. 

Amb la constant dedicació de Francesca Garcia, deixeble de Berta i coneixedora de la pràctica zen. D’aquesta manera es va iniciar el que ara és el Grup Zen Manresa.

El Zen que s’ofereix és una de les accions que desenvolupa l’Associació Danaparamita (+).

De llavors ençà, la nostra pràctica ha estat guiada per la saviesa i la compassió de la mestra Berta Meneses. I que sigui per molts anys.





Als quarts de lluna,

oportunitat raja.

Present radia.