dilluns, 2 de setembre del 2024

El nostre logo








Verdor de tija

a la fulla encomana.

En flor pruïja. 



La proposta de logotip dissenyat per Mònica Gonzàlez ha estat escollit per representar el nostre Grup i la nostra pràctica a la nostra ciutat i territori.


Un enso sempre està buit

Aquí, un enso ha acollit la idea artística que ens pot identificar. Aleshores, aquest enso s’ha transformat i ha deixat de ser un enso.

S’ha incorporat a la Natura amb l’skyline de les muntanyes de Montserrat, vist des de Manresa i el Pla de Bages. 

A l’igual que el Mont Fuji és un referent de relats zen i evoca l’ESTAR i el ROMANDRE, es pretèn que el logo així ho inspiri.

Si rodem el logo ¼ de volta, la forma i contingut ens suggereix el Yin-Yang. Si donem ¼ de volta més, és a dir, ½ volta de l’original ens apareix el número 7, que correspon a la divisió territorial de Catalunya per vegueries que va fer la Generalitat de Catalunya.

Si mirem el logo tal qual és, veiem a sobre les muntanyes una caligrafia xinesa (kanji). Aquest ideograma significa “7” en xinès. És curiós com la seva rotació ens mostra el número.

Som de l’Escola Sanbô Zen del Japó a la setena regió de Catalunya. Hi ha més sanghes de l’escola al territori amb les que interaccionem, l'obertura que ens ha deixat l’enso així ho expressa. Aquesta obertura no s’ha transformat.

La seva senzillesa i austeritat vol despertar la simpatia i l’anhel per seguir el camí espiritual del zen i assolir l’experiència de buda.








Sempre agraïts,

amb el cor a la mà.

La ment en silenci.